Impressie afbeelding Impressie afbeelding

Veelgestelde vragen

Golf

Veelgestelde vragen

We hebben de belangrijkste informatie op een rijtje gezet. Zit jouw vraag er niet bij, dan kun je ook veel informatie op de website vinden. Wanneer je vraag toch niet beantwoord is, of wanneer je meer informatie wilt dan kun je contact met ons zoeken door te bellen of te mailen.


Bereikbaarheid

Rondom het gezondheidscentrum en in de omgeving van het Alrijne ziekenhuis zijn voldoende (betaalde) parkeerplaatsen. Meer informatie kun je hier vinden.

Air4(ce) Kids kun je vinden in een nieuw gezondheidscentrum in Leiden: de Leidse Hout. Het is vlakbij het Alrijne Ziekenhuis in Leiden. Het adres kun je vinden op de website.


Afspraak maken

Je bent altijd welkom bij ons, maar in Nederland is het de regel dat zorg vergoed wordt wanneer je een verwijzing van een huisarts, jeugdarts of specialist hebt. Dat betekent dat wanneer je geen verwijzing hebt wij je natuurlijk gewoon willen helpen, maar dat de kans groot is dat de zorgverzekering de zorg niet vergoedt en jullie zelf de rekening moeten betalen.

Meestel verwijst de huisarts naar ons, maar ook een jeugdarts van het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin, “het consultatiebureau”, de “schoolarts”) kan rechtstreeks naar ons verwijzen.

Dat is jammer, maar kan natuurlijk gebeuren. De regel binnen de zorg is wel dat jullie in dat geval een rekening krijgen. Dat noemen we in de zorg een ‘wegblijftarief’. Het betekent dat we tijd voor jou vast gezet, of ‘gereserveerd’ hadden, maar we hebben voor niets zitten wachten. Er kan natuurlijk iets bijzonders aan de hand zijn, dan kun jij, je moeder, vader, of verzorgers altijd even bellen om te overleggen.

Wanneer je ziek bent, laat ons dat dan zo snel mogelijk weten. Dat kan door ons te bellen op het nummer dat bovenaan de website staat. Dan maken we direct een nieuwe afspraak.

Probeer de afspraak zo snel mogelijk, maar uiterlijk 24 uur van tevoren te verzetten. Wanneer dit niet gebeurd is, is de regel dat we je vader en moeder, of verzorgers een rekening sturen, omdat we eigenlijk voor niets op jullie hebben moeten wachten.

Jij, of je mama of papa kunnen ons bellen of mailen. De gegevens zijn te vinden op onze website.

Zodra jij een afspraak hebt, maken we een persoonlijk portaal aan. Hier krijg je de inloggegevens voor gemaild. Vervolgens  staat er een vragenlijst klaar. Het is fijn wanneer je die eventueel samen met je vader en/of moeder invult. Wanneer je dan naar ons toekomt, is het handig dat je een aantal dingen meeneemt: een identiteitsbewijs (van jezelf) en wanneer je al medicijnen gebruikt graag je medicatie en/of uitdraai van je  medicatie (bij de apotheek verkrijgbaar).


Algemeen

Bij Air4(ce) Kids werken op dit moment Mirella Poorter, kinderarts, Sofie van der Reijden, arts, Ellen Devilee, physician assistant en Arjan Wittkampf, longverpleegkundige.  Je kunt hier meer lezen over het team.

In principe zijn alle kinderen met luchtwegklachten welkom in ons centrum. Wanneer blijkt dat er iets met je aan de hand is waar andere dokters meer van weten, dan overleggen we met jou en je ouders of verzorgers over wat voor jou het beste is.

De zorg van Air4(ce) Kids & Young Adults wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Soms wordt (nog) niet alles vergoed, maar dat deel dat jouw zorgverzekeraar niet vergoedt, nemen wij voor onze rekening. Zo hoeven jullie dus zelf niets te betalen. Wanneer je boven de 18  bent geldt wel het verplichte eigen risico van je zorgverzekeraar, net zoals dat in een ziekenhuis zo is.

Met Zorg&Zekerheid hebben we een zorgcontract. Dat betekent dat wij de rekening direct bij hun kunnen indienen en het volledige bedrag vergoed wordt.

Met een aantal zorgverzekeraars (VGZ, IZA, UMC, Univé, Zekur.nl, Bewuzt, IZZ, Promovendum, National Academic, Besured, Aevita, ONVZ, PNOzorg, VvAA en Jaaah) hebben we de afspraak dat wij de rekening direct bij hen kunnen indienen.

Wanneer je verzekerd bent bij een andere zorgverzekeraar dan hierboven vermeld, krijg jij of krijgen je ouders eerst de rekening. Die kun je dan vervolgens indienen bij jouw zorgverzekeraar (kan meestal eenvoudig online). Het bedrag dat je dan vergoed krijgt maak je, nadat je het eerst zelf ontvangen hebt, vervolgens naar ons over. Zo hoef je zelf niets voor te schieten.

 

Air4(ce) Kids is een zelfstandig centrum, maar geen ziekenhuis. We leveren in principe zorg die we kunnen plannen, overdag en op termijn ook in de avond. Dit betekent dat we op dit moment geen mogelijkheden hebben om je op te nemen. Wij hebben dus geen bedden waarin je kunt slapen, zoals ze dat in ziekenhuizen wel hebben.

 

Icoon

Informatie en handige tips voor de ouders

Icoon

Heb je een vraag? Bekijk onze uitgebreide veel gestelde vragen

Icoon

Kom je langs op onze locatie?

Icoon

Maak een afspraak