Impressie afbeelding Impressie afbeelding

Air4ce Young Adults

Golf

Voor wie?

 • Ben je tussen de 18 en 26 jaar?
 • Heb je astma?
 • Heb je astma gehad? 
 • Heb je vragen over je astma?
 • Vraag je je af of je misschien astma hebt?

Dan is Air4ce Young Adults misschien iets voor jou!

Voor wat voor soort vragen kan je bij ons terecht?

 • Heb ik nog wel medicatie nodig?
 • Heb ik (weer) medicatie nodig?
 • Heb ik misschien astma?
 • Is (de dosering van) mijn medicatie nog wel optimaal?
 • Heb ik nog wel astma?
 • Waarom heb ik nu meer klachten?
 • Zou ik beter kunnen inspannen/sporten met andere medicijnen?
 • Hoe ziet mijn longfunctie er nu eigenlijk uit?
 • Is er een medicijn dat ik makkelijker/minder vaak kan gebruiken, zodat ik het beter volhoud om trouw  in te nemen?

Waarom Air4ce Young Adults?

In oktober 2019 zijn we gestart met Air4ce Kids, een nieuw kinderastmacentrum. De naam zegt het al: Air4ce Kids is vooral voor kinderen, dus tot ongeveer 18 jaar.

Nu is de grens van 18 jaar eigenlijk heel onnatuurlijk. Je longen en je astma veranderen niet opeens. En wat we de afgelopen maanden hebben gemerkt is dat jong volwassenen veel vragen hebben over hun astma.

Vaak horen we dat iemand vroeger voor astma is behandeld, maar dat de behandeling of controle op enig moment is gestopt. Soms omdat het heel goed ging en de huisarts/kinderarts/longarts je uit de controle ontslagen heeft, soms ook omdat je zelf vond dat dat kon, of omdat je gewoon geen medicatie meer wilde. Soms weet je het ook niet zo goed, omdat je ouders vroeger altijd alles voor je regelden.

Het kan dan zijn dat je nu bijvoorbeeld met sporten merkt dat je minder uithoudingsvermogen hebt dan je leeftijdsgenoten. Je vraagt je misschien af of dat komt door je conditie, of dat het toch weer de astma is?

Soms zijn je leefomstandigheden veranderd. Woon je bijvoorbeeld in een studentenwoning waar ook huisdieren lopen, en vraag je je af of je daarom weer klachten hebt of je minder fit voelt?

Het kan ook zijn dat je heel trouw je astmamedicatie bent blijven gebruiken, maar dat je al heel lang geen controle hebt gehad, en dus ook geen longfunctie onderzoek. Je vraagt je misschien af of  het net zo goed zou gaan zonder medicatie, of dat het juist goed gaat door de medicatie. Of je vraagt je af of er inmiddels nieuwe inzichten of nieuwe medicijnen zijn.

Voor al deze vragen kun je terecht bij Air4ce Young Adults.

Op dit moment hebben we nog geen eigen website voor Young Adults, maar veel informatie op de website van Air4ce Kids is ook van toepassing voor jong volwassenen.

De huisarts kan een verwijzing voor je regelen, vooralsnog gaat de verwijzing dan naar Air4(ce) Kids. Je huisarts kan dat vinden in Zorgdomein.

Wat is er anders?

 • Wanneer je 18+ bent ben je voor de ziektekostenverzekering volwassen en heb je een (verplicht) eigen risico. Dus wanneer je je eigen risico nog niet gebruikt hebt, zal de ziektekostenverzekering dat met je verrekenen. Verder geldt de “coulanceregeling” die je op de website kunt vinden ook voor jou. Dus wanneer je een zogenaamde “natura” zorgverzekering hebt, hoef je het deel dat je ziektekostenverzekering niet betaalt, niet zelf te betalen. Dat deel nemen wij voor onze rekening, dat is onze “coulance”.

Care4ces 

Air4ce Young Adults en Air4ce Kids zijn een onderdeel van een coöperatie.

Binnen een coöperatie vallen bedrijven die net iets anders doen, maar wel hetzelfde doel en/of dezelfde ideeën hebben. Het is goed om te weten, omdat je vast wel eens post zullen krijgen met de naam Care4ces erop. Dan weet je dat het ook met Air4ce Young Adults te maken heeft. Wil je meer weten over Care4ces?

Icoon

Informatie en handige tips voor de ouders

Icoon

Heb je een vraag? Bekijk onze uitgebreide veel gestelde vragen

Icoon

Kom je langs op onze locatie?

Icoon

Maak een afspraak