Impressie afbeelding Impressie afbeelding

Team

Golf

Oprichters

Air4(ce) Kids is in 2019 opgericht door Sandra van Duijn (verpleegkundig specialist) en Mirella Poorter (kinderarts).
Van 2003 tot de oprichting van Air4(ce) Kids werkte Sandra in het Kinder Astma Team van het Alrijne ziekenhuis waar zij haar passie vond: werken met kinderen en hun gezin. ZIj zag altijd het kind en het gezin in plaats van de patiënt.
Met de oprichting van Air4(ce) Kids kwam een droom voor haar uit: een eigen astmacentrum waar ze de best mogelijke zorg kon verlenen op de manier die zij wilde. Helaas werd Sandra ernstig ziek en is zij op 1 februari 2022 overleden aan de gevolgen hiervan. Ze heeft laten zien dat zorg ook anders kan. Het team van Air4(ce) Kids zal haar manier van werken, haar visie, voortzetten.

Team

Dit is ons huidige team: Mirella Poorter (kinderarts), Sofie van der Reijden (arts), Arjan Wittkampf (longconsulent) en Ellen Devilee (physician assistant).

Mirella Poorter – Medisch Directeur & Kinderarts. BIG 29035665301

Toen ik twaalf jaar was besloot ik dat ik in plaats van stewardess toch liever kinderarts werd. Gelukkig heb ik nog nooit 1 seconde spijt hiervan gehad. Ik vind geneeskunde gewoon hartstikke interessant, en met kinderen werken is geweldig. Dus een mooiere combinatie kan ik me niet voorstellen. Ik ben inmiddels al weer heel lang kinderarts en merk dat ik van alle dingen van de kindergeneeskunde de zorg voor kinderen met astma het allerleukste vind. Sinds 2003 werkte ik samen met Sandra van Duijn. Eerst in het ziekenhuis, en daarna bij Air4ce Kids. Ik ben, net zoals Sandra was, gek op vrolijke sokken en ik houd erg van koken en bakken.

Sofie van der Reijden – Medisch Directeur & Arts. BIG 79916883301

Dokter zijn, mensen helpen, met kinderen werken, is wat mij betreft het mooiste vak dat er is. Zeker in een laagdrempelige en gemoedelijke setting als bij Air4(ce) Kids. Ik wil graag met kinderen en ouders, dan wel met jong volwassenen, een team vormen, waarbij iedereen het gevoel heeft dat er echt wordt geluisterd, iedereen serieus genomen wordt, zodat we samen een plan op maat kunnen maken. Een plan waar iedereen zich prettig bij voelt, in plaats van in korte tijd hetzelfde protocol op iedereen toe te passen. Zo kunnen we van elkaar blijven leren.
Jaren geleden, toen ik nog als zaalarts bij de kindergeneeskunde in het destijds Diaconessenhuis werkte, heb ik Mirella en Sandra aangestoken met de verschillende sokkengekte. Ook houd ik van kleurrijke kleding en schoenen.  Ik ben naast zaalarts bij de kindergeneeskunde (in verschillende ziekenhuizen in Nederland) ook enkele jaren programmacoördinator en docent bij de Physician Assistant opleiding in Utrecht geweest. Het overbrengen van kennis, en jonge collega’s enthousiasmeren voor het vak, gaat me ook na aan het hart. Inmiddels richt ik me echter volledig op Air4(ce) Kids.

Arjan Wittkampf – longconsulent. BIG 29913863230

Ik heb Sandra vier jaar geleden in Davos leren kennen. Ik was toen en ben nu nog steeds werkzaam als longverpleegkundige in het Haga ziekenhuis voor de volwassen patiënten met astma en COPD. Het werken met kinderen vind ik ook erg leuk door mijn ervaring als begeleider bij de scouting. Het verzorgen en verplegen heeft mij van jongs af aan al getrokken. Tijdens de verzorging en begeleiding staat voor mij de patiënt en zijn/haar omgeving centraal. Het opbouwen van een vertrouwensband vind ik erg belangrijk en helpt mij, maar ook zeker de patiënt. Daarbij vind ik dat de patiënt het gevoel moet hebben dat er voldoende tijd wordt genomen en er geluisterd wordt.

Ellen Devilee, physician assistant. BIG 79043442581

Na mijn opleiding ben ik eerst in Zwitserland aan de slag gegaan als verpleegkundige. Na een leuke tijd heb ik vervolgens in verschillende Nederlandse ziekenhuizen gewerkt als kinder IC verpleegkundige.
Vanuit die functie ben ik doorgegroeid naar de functie van leidinggevende van een neonatologie afdeling. Maar op een gegeven moment miste ik het werken met kinderen en de verdieping in het vak.
In het werk als physcian assistant heb ik een mooie mix gevonden van het medische en verpleegkundige werk.
Ik vind het belangrijk om goed naar jou en je ouders te luisteren en samen te kijken naar wat voor jou het beste werkt. Hopelijk houden we op deze manier je astma zo veel mogelijk onder controle.
Het is super dat ik dit mooie vak, samen met mijn collega’s, in een vertrouwde omgeving en met een persoonlijke benadering mag toepassen!

Icoon

Informatie en handige tips voor de ouders

Icoon

Heb je een vraag? Bekijk onze uitgebreide veel gestelde vragen

Icoon

Kom je langs op onze locatie?

Icoon

Maak een afspraak