Impressie afbeelding Impressie afbeelding

Team

Golf

Oprichters

Air4ce Kids is in 2019 opgericht door Sandra van Duijn (verpleegkundig specialist) en Mirella Poorter (kinderarts).
Van 2003 tot de oprichting van Air4ce Kids werkte Sandra in het Kinder Astma Team van het Alrijne ziekenhuis waar zij haar passie vond: werken met kinderen en hun gezin. Zij zag altijd het kind en het gezin in plaats van de patiënt.
Met de oprichting van Air4ce Kids kwam een droom voor haar uit: een eigen astmacentrum waar ze de best mogelijke zorg kon verlenen op de manier die zij wilde. Helaas werd Sandra ernstig ziek en is zij op 1 februari 2022 overleden aan de gevolgen hiervan. Ze heeft laten zien dat zorg ook anders kan. Het team van Air4ce Kids zal haar manier van werken, haar visie, voortzetten.

Team

Dit is ons huidige team: Mirella Poorter (kinderarts), Sofie van der Reijden (arts), Arjan Wittkampf (longconsulent) en Angela van Rhijn (verpleegkundig specialist in opleiding).

Mirella Poorter – medisch directeur & kinderarts
BIG 29035665301

Toen ik twaalf jaar was besloot ik dat ik in plaats van stewardess toch liever kinderarts werd. Gelukkig heb ik nog nooit 1 seconde spijt hiervan gehad. Ik vind geneeskunde gewoon hartstikke interessant, en met kinderen werken is geweldig. Dus een mooiere combinatie kan ik me niet voorstellen. Ik ben inmiddels al weer heel lang kinderarts en merk dat ik van alle dingen van de kindergeneeskunde de zorg voor kinderen met astma het allerleukste vind. Sinds 2003 werkte ik samen met Sandra van Duijn. Eerst in het ziekenhuis, en daarna bij Air4ce Kids. Ik ben, net zoals Sandra was, gek op vrolijke sokken en ik houd erg van koken en bakken.

Sofie van der Reijden – medisch directeur & arts
BIG 79916883301

Dokter zijn, mensen helpen, met kinderen werken, is wat mij betreft het mooiste vak dat er is. Zeker in een laagdrempelige en gemoedelijke setting als bij Air4ce Kids. Ik wil graag met kinderen en ouders, dan wel met jong volwassenen, een team vormen. Een team waarbij iedereen het gevoel heeft dat er echt wordt geluisterd en iedereen serieus genomen wordt, zodat we samen een plan op maat kunnen maken. Een plan waar iedereen zich prettig bij voelt, in plaats van in korte tijd hetzelfde protocol op iedereen toe te passen. Zo kunnen we van elkaar blijven leren.
Jaren geleden, toen ik nog als zaalarts bij de kindergeneeskunde in het destijds Diaconessenhuis werkte, heb ik Mirella en Sandra aangestoken met de verschillende sokkengekte. Ook houd ik van kleurrijke kleding en schoenen.  Ik ben naast zaalarts bij de kindergeneeskunde (in verschillende ziekenhuizen in Nederland) ook enkele jaren programmacoördinator en docent bij de Physician Assistant opleiding in Utrecht geweest. Het overbrengen van kennis en jonge collega’s enthousiasmeren voor het vak gaat me ook na aan het hart. Inmiddels richt ik me echter volledig op Air4(ce) Kids.

Arjan Wittkampf – longconsulent
BIG 29913863230

Ik heb Sandra vier jaar geleden in Davos leren kennen. Ik was toen en ben nu nog steeds werkzaam als longverpleegkundige in het Haga ziekenhuis voor de volwassen patiënten met astma en COPD. Het werken met kinderen vind ik ook erg leuk door mijn ervaring als begeleider bij de scouting. Het verzorgen en verplegen heeft mij van jongs af aan al getrokken. Tijdens de verzorging en begeleiding staat voor mij de patiënt en zijn/haar omgeving centraal. Het opbouwen van een vertrouwensband vind ik erg belangrijk en helpt mij, maar ook zeker de patiënt. Daarbij vind ik dat de patiënt het gevoel moet hebben dat er voldoende tijd wordt genomen en er geluisterd wordt.

Angela van Rhijn –
verpleegkundig specialist in opleiding

Hoi hoi,
Ik ben de jongste telg van de Air4ce familie. Na een paar jaar gewerkt te hebben op de afdeling chirurgie in het ziekenhuis wilde ik graag iets anders…en dat anders werd Air4ce Kids & YA. Ik heb superveel zin om samen met jou (en je ouders) te gaan kijken naar wat voor jou het beste is en werkt! Zoals je ziet, ben ik nog in opleiding tot verpleegkundig specialist. Dit houdt in dat ik sommige dingen nog moet leren of misschien wat anders aanpak dan je gewend bent. Maar dat geeft niet toch? Samen komen we er wel uit!

Kevin Berendse – kinderarts
BIG 19922486701

Hoi allemaal, 
Sinds 2024 mag ik onderdeel uitmaken van het mooie Air4ce Kids team. Als kinderarts vind ik het belangrijk om samen op te trekken en de tijd voor elkaar te nemen. Ieder kind is uniek waarbij elke leeftijd vraagt om een eigen benadering, een van de redenen dat ik dit vak heb gekozen. Naast de zorg van jouw astma, wil ik jou ook graag beter leren kennen. Na mijn opleiding in Amsterdam (en een jaar Curaçao) maak ik nu dagelijks de reis vanaf de regio Utrecht naar Leiden. Ik klets graag over voetbal (trouwe supporter van Ajax) en ben benieuwd naar je favoriete eten en vakantie.

Icoon

Informatie en handige tips voor de ouders

Icoon

Heb je een vraag? Bekijk onze uitgebreide veel gestelde vragen

Icoon

Kom je langs op onze locatie?

Icoon

Maak een afspraak