Impressie afbeelding Impressie afbeelding

Team

Golf

Oprichters

Air4(ce) Kids is in 2019 opgericht door Sandra van Duijn (verpleegkundig specialist) en Mirella Poorter (kinderarts).
Van 2003 tot de oprichting van Air4(ce) Kids werkte Sandra in het Kinder Astma Team van het Alrijne ziekenhuis waar zij haar passie vond: werken met kinderen en hun gezin. ZIj zag altijd het kind en het gezin in plaats van de patiënt.
Met de oprichting van Air4(ce) Kids kwam een droom voor haar uit: een eigen astmacentrum waar ze de best mogelijke zorg kon verlenen op de manier die zij wilde. Helaas werd Sandra ernstig ziek en is zij op 1 februari 2022 overleden aan de gevolgen hiervan. Ze heeft laten zien dat zorg ook anders kan. Het team van Air4(ce) Kids zal haar manier van werken, haar visie, voortzetten.

Team

Dit is ons huidige team: Mirella Poorter (kinderarts), Sofie van der Reijden (arts) en Arjan Wittkampf (longconsulent)

Mirella Poorter – Medisch Directeur & Kinderarts. BIG 29035665301

Toen ik twaalf jaar was besloot ik dat ik in plaats van stewardess toch liever kinderarts werd. Gelukkig heb ik nog nooit 1 seconde spijt hiervan gehad. Ik vind geneeskunde gewoon hartstikke interessant, en met kinderen werken is geweldig. Dus een mooiere combinatie kan ik me niet voorstellen. Ik ben inmiddels al weer heel lang kinderarts en merk dat ik van alle dingen van de kindergeneeskunde de zorg voor kinderen met astma het allerleukste vind. Sinds 2003 werk ik samen met Sandra van Duijn. Eerst in het ziekenhuis, en nu dus bij Air4ce Kids. Net als Sandra ben ik gek op vrolijke sokken en ik houd erg van koken en bakken.

Sofie van der Reijden – Medisch Directeur & Arts. BIG 79916883301

Dokter zijn, mensen helpen, met kinderen werken, is wat mij betreft het mooiste vak dat er is. Zeker als je kinderen, jong volwassenen en ouders het gevoel kan geven dat er naar ze geluisterd wordt, ze serieus genomen worden en ze met een tevreden en (zo mogelijk) gerustgesteld gevoel naar huis gaan.
Bij Air4(ce) Kids gaan we er voor om samen met collega’s, patiënten en ouders een hecht team te vormen in een kleurrijke, laagdrempelige en gemoedelijke setting, waar we persoonlijke zorg op maat kunnen bieden.
Het ontwikkelen van soms out of the box zorg waar de individuele patiënt het meeste baat bij heeft, dat is waar we het voor doen.
Jaren geleden, toen ik nog als zaalarts bij de kindergeneeskunde in het destijds Diaconessenhuis werkte, heb ik Mirella en Sandra aangestoken met de verschillende sokkengekte.  Ik ben naast zaalarts bij de kindergeneeskunde (in verschillende ziekenhuizen in Nederland) ook enkele jaren programmacoördinator en docent bij de Physician Assistant opleiding in Utrecht geweest. Het overbrengen van kennis, en jonge collega’s enthousiasmeren voor het vak, gaat me ook na aan het hart. Inmiddels richt ik me echter volledig op Air4(ce) Kids.

Arjan Wittkampf – longconsulent. BIG 29913863230

Ik heb Sandra vier jaar geleden in Davos leren kennen. Ik was toen en ben nu nog steeds werkzaam als longverpleegkundige in het Haga ziekenhuis voor de volwassen patiënten met astma en COPD. Het werken met kinderen vind ik ook erg leuk door mijn ervaring als begeleider bij de scouting. Het verzorgen en verplegen heeft mij van jongs af aan al getrokken. Tijdens de verzorging en begeleiding staat voor mij de patiënt en zijn/haar omgeving centraal. Het opbouwen van een vertrouwensband vind ik erg belangrijk en helpt mij, maar ook zeker de patiënt. Daarbij vind ik dat de patiënt het gevoel moet hebben dat er voldoende tijd wordt genomen, er geluisterd wordt en dat de patiënt serieus genomen wordt en met een tevreden en gerustgesteld gevoel naar huis gaat.

Icoon

Informatie en handige tips voor de ouders

Icoon

Heb je een vraag? Bekijk onze uitgebreide veel gestelde vragen

Icoon

Kom je langs op onze locatie?

Icoon

Maak een afspraak